فیلترهای یکبارمصرف چای و دمنوش های گیاهی

انواع تی بگ های موجود در بازار

انواع تی بگ های موجود در بازار

در این مقاله قصد داریم انواع تی بگ را به شما معرفی نماییم. در کل می توان گفت تمام تی بگ هایی که در ایران و حتی کل دنیا وجود دارد به پنج نوع تقسیم بندی می شوند. در اینجا این پنج نوع را به ترتیب نام برده و یک به یک به تفصیل شرح خواهیم داد. به ترتیب نوع بالشتی، خورجینی، هرمی، استوانه ای و فانتزی که می توانند به اشکال مختلف باشند، موجود هستند.

تی بگ های بالشتی ساده ترین نوع تی بگ هستند که تولید می شوند، از سه طرف دوخت خورده اند و می توانند به دو شکل باشند: شکل ساده و شکل نخ دار.

در اینجا سوالی که مطرح می شود اینست که اصولا تی بگ نخ دارد بنابراین تی بگ ساده چگونه است؟ در پاسخ باید بگوییم که تعدادی از محصولات باید بصورت تی بگ تولید شوند که الزامی به نخ داشتن ندارند. برای مثال برخی داروهای گیاهی و یا پودرهای دارویی که در ظرفی قرار می گیرند؛ در این حالت تولید کننده محصول، الزامی برای وجود نخ نمی بیند. دستگاه هایی که تی بگ های ساده را تولید می کنند این قابلیت را دارند که مواد پودری را نه تنها داخل جنس تی بگ بلکه داخل یک سری از لفافه ها نیز به همان اندازه تی بگ، بزرگتر و یا کوچکتر تولید کنند. برای مثال مقداری از یک پودر میوه را می توانند در لفافه ای به اندازه تی بگ و یا اگر مقدار بیشتری مورد نیاز است در لفافه ای بزرگتر و یا مقدار کمتر را در لفافه ای کوچکتر ریخته و محصول دلخواه خود را تولید نمایند؛ به عبارتی دستگاه می تواند اندازه ها را بر حسب نیاز تغییر دهد. بناباین نوع ساده هم می تواند لفافه متالایز داشته باشد و هم لفافه آن می تواند لفافه خود تی بگ باشد. می توان از تی بگ بعنوان رطوبت گیر هم استفاده نمود بدین شکل که داخل تی بگ ماده ای بنام سیلیکاژل که حالت رطوبت گیر دارد می ریزند. یا ممکن است داخل آن کربن اکتیو بریزند که برای زیبایی و پوست استفاده می شود و… .

نوع دوم تی بگ بالشتی، تی بگ بالشتی نخ دار می باشد بدین شکل که نخی به تی بگ متصل است. دستگاه این قابلیت را دارد که هم نخ را از یک طرف بیرون دهد که سر دیگر آن برای وصل کردن تگ آزاد باشد و هم نخ را به شکل گردنبندی متصل نماید یعنی از دو طرف به خود تی بگ وصل باشد. این قابل تنظیم است و بسته به نیاز خود می توان دستگاه را تنظیم نمود تا با مدل دلخواه نخ، تی بگ را تولید نماید.

نوع دوم، نوع خورجینی می باشد. اگر توجه داشته باشید اکثر برندهای معروف مانند چای گلستان، چای دبش و … از این نوع تی بگ تولید می نمایند. اگر به ساختمان آن توجه کنید متوجه خواهید شد که حالت دولایه ای دارد. یک لایه به پایین آمده و به شکل هفت و هشت برگشته است. این حالت باعث می شود که وقتی چای و یا دمنوشی که داخلش است در آب جوش قرار می گیرد هنگامی که حجم آن زیاد می شود، قسمت پایین تی بگ باز شده که در نتیجه چای و دمنوش مورد نظر در سطح بیشتری با آب در تماس قرار می گیرد و به همین علت آن بهتر و زودتر دم می کشد. بنابراین نوع خورجینی جزو انواع مرغوب تی بگ می باشد که مسلما قیمت تمام شده آن نیز بالاتر است. دستگاه هایی که این نوع تی بگ را تولید می کنند معمولا دستگاه های خارجی هستند که اغلب هم ساخت کشور ایتالیا می باشند و از سرعت بالایی برخوردارند و سرعت تولیدشان چیزی در حدود ۴ و یا ۵ برابر دستگاه های معمولی است و کیفیت نسبتا خوبی هم دارند.

در مورد ظاهر این نوع تی بگ باید بگوییم که قسمت بالای آن تا می خورد و نخ به آن متصل می شود و این کار توسط منگنه انجام می شود که هم خود تی بگ را محکم می کند و هم نخ آن تگ را متصل می نماید.

نوع بعدی، نوع تی بگ هرمی می باشد. تی بگ هرمی (یا به اصطلاح نادرست رایج، مثلثی) نوعی تی بگ است که معمولا از جنس پایه ذرت می باشد و در واقع نوعی توری است که داخلش دیده می شود و به همین دلیل هم در ایران و هم در سراسر دنیا بسیار مورد توجه مردم قرار گرفته است.

در ایران چندین شرکت انگشت شمار، دستگاه های این نوع تی بگ را دارند و مشغول تولید هستند. علت این تعداد کم و عدم همه گیر شدن تولید این محصول اینست که خود دستگاه تولید کننده و مواد اولیه آن بسیار گران است که به طبع موجب گرانی محصول می گردد. اما با وجود این گرانی، باز هم این محصول از بازار نسبتا خوبی برخوردار است و تقریبا می توان گفت کسانی که دستگاه تی بگ هرمی دارند، محصولشان روی دستشان باقی نمی ماند!

چهارمین نوع، تی بگ های استوانه ای هستند. تی بگ های استوانه ای هم مانند تی بگ های هرمی به تازگی به بازار ایران وارد شده اند و هنوز حضور فعالی پیدا نکرده اند. در واقع طرح جدیدی هستند که در اروپا و آسیای جنوب شرقی بسیار مورد استقبال قرار گرفته اند.

تی بگ های استوانه ای همانطور که از نامشان پیداست یک شکل استوانه ای باریک و بلندی دارند و در قسمت بالای آنها، یک گیره مقوایی متصل می شود که به دسته قوری و یا فنجان و … وصل خواهد شد. قسمت بالای آن که در واقع نوعی تگ مقوایی است، فضای کافی برای ثبت برند و نوع محصول و حتی خواص و نحوه استفاده از محصول قرار دارد که معمولا شرکت های خارجی از این فضا به بهترین شکل ممکن استفاده می کنند؛ برای مثال از رنگ های متنوع و بسیار زیبایی در چاپ آن بهره می برند و بدین شکل، نوع محصولشان را با رنگ ها تفکیک می کنند تا بتوانند هر چه بهتر آن را در ذهن مشتریان خود جای دهند. تی بگ های استوانه ای هم دستگاه های خاص خودشان را دارند و می توانند اندازه ها و پهنی و بلندی های مختلفی را بر حسب نیاز تولید کنند.

پنجمین نوع، تی بگ های فانتزی هستند. تی بگ های فانتی معمولا اشکال فانتزی مانند شکل قلب، ماهی و … و یا اشکال غیرمتعارفی که وجود دارند می باشند. تفاوتی که تی بگ های فانتزی با مدل های قبلی شرح داده شده دارند اینست که اینها دستگاه خاص و یا روش تولید خاصی ندارند. بنا به درخواست یک تولیدکننده و یا کسی که ایده و سوژه ای دارد می توان دستگاه های تولید تی بگ فانتزی را سفارش داد. ما قابلیت این را داریم که این دستگاه ها را برای تولید انبوه بسازیم. بنابراین کسی دستگاه مشخصی برای تولید این نوع تی بگ تهیه نمی کند و اینها کاملا سفارشی هستند.

تی بگ های فانتزی بیشتر به این دلیل عنوان شد که بعد از خواندن این مقاله و آشنایی با چهار نوع تی بگ اصلی احتمالا این سوال در ذهنتان نقش می بست که آن تی بگ هایی که به شکل قلب و … هستند در چه ردیفی قرار می گیرند؟ ما برای پاسخ به این سوال به این نوع تی بگ هم پرداختیم.

برای ساخت نمونه و یا اینکه یک همکار و یا یک خانه دار قصد داشته باشد که تی بگ های فانتزی بسازد، ما نوعی فیلتر اندازه بزرگ داریم که چهارگوش است؛ می توانند این محصول را از ما تهیه کنند و  تی بگ هایی را که اشکال فانتزی و یا هندسی خاصی دارند با استفاده از وسیله ای که ما در اختیارشان قرار می دهیم روی آن پیاده سازی کرده بسازند و برای نمونه مورد استفاده قرار دهند.

اینها انواع تی بگ بود که به تفصیل شرح داده شد.

فایل صوتی در مورد این موضوع را می توانید در همین قسمت بشنوید.

WhatsApp chat